søndag 27. juni 2010

Magnolia bakery @ Linn´s

Dere spurte om cupcakesoppskrift, så her er den!:-) Enjoooy!

Vanilla Cupcakes:

250 g smør
4 dl sucker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeesse

Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger


Fremgangsmåte:

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem.

Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

Pisk inn vaniljeessens.

Sikt sammen mel og bakepulver.

Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett (ikke vanlige papir-former!). Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min.

Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet.

Smørkremen skal da være luftig og smidig.

Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til
kantene. (Eller bruk en sånn greie til å klemme på så kremen kommer ut i fint mønster som jeg brukte)

Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.



Voila! Lykke til! Komenter gjerne og si hvordan resultatet ble!:-)

2 kommentarer: